Celulita

Din punct de vedere estetic, celulita este o problema care afecteaza aproape exclusiv femeile – dupa varsta de 20 de ani, prevalenta in randul acestora este de aproximativ 80%. Aceasta afirmatie poate fi considerata deja depasita de explozia de cazuri la adolescente in ultima perioada. Este un semnal de alarma care ar fi trebuit tras cu multi ani in urma.

 celulitaCum apare celulita

Cu toate ca nu exista inca un consens asupra etiologiei celulitei, cauza principala pare a fi distrugerea prematura a fibrelor de colagen din derm si hipoderm, care asigura rezistenta si elasticitatea pielii. Prin pierderea acestor fibre de sustinere, tesutul adipos de la nivelul hipodermului devine vizibil, rezultand aspectul caracteristic de “coaja de portocala”. Asocierea la acest proces a insuficientei circulatorii venoase pare sa fie unul din factorii cei mai importanti in aparitia si dezvoltarea celulitei.

Cu toate acestea nu putem sa nu luam in seama si fenomenul ingrijorator aparut in ultima perioada care afecteaza adolescentele. Aceasta explozie de cazuri poate fi pusa pe seama alimentatiei dezechilibrate, bogate in carbohidrati rafinati, prelucrate industrial excesiv, “condimentate” din plin cu aditivi si conservanti care caracterizeaza ritmul alert impus de societatea moderna.

Evolutie

Celulita este o boala degererativa a tesutului conjunctiv care apare ca urmare a alterarii circulatiei. Unele tesuturi se distrug si sunt inlocuite de tesut fibros. Acesta nu mai respecta structura initiala a tesutului si determina formarea unor noduli care, prin orice tratament incercat pana la ora actuala, nu mai dispar. Exista patru stadii ale celulitei si trebuie sa stim ca interventia in stadiile precoce determina stoparea sau incetinirea evolutiei.

Metodele moderne pentru evaluarea si tratarea celulitei prin care se investigheaza constitutia genetica si factorii de mediu, au la baza date antropometrice, doua chestionare, unul bazat pe capacitatea de detoxifiere a organismului si unul bazat pe evaluarea constitutiei metabolice si un chestionar pentru relevarea factorilor cauzali ai celulitei. Constitutia metabolica se evalueaza in functie de rezultatele chestionarului tipologiei metabolice si cu ajutorul analizei minerale tisulare din firul de par. Toate aceste date ofera un tablou complet asupra starii generale a organismului si permit personalizarea tratamentului.masaj_celulita

Tratamentul cu ozon

Desi pana recent preventia reprezenta cel mai sigur mijloc de lupta împotriva celulitei, studii de ultima ora au demostrat eficacitatea ozonoterapiei in stoparea evolutiei stadiale si chiar in regresia acesteia. Eficacitatea ozonoterapiei este marita considerabil de corectarea factorilor comportamentali si alimentari (practicarea regulata a unui sport, o dieta echilibrata cu continut bogat in fibre alimentare si nutrienti esentiali pentru procesele de regenerare tisulara, hidratarea corespunzatoare)

ce-mananci-ca-sa-scapi-de-celulita-1_size1Reducerea aspectului de coaja de portocala a pielii se poate obtine prin practicarea bailor de ozon si injectarea subcutanata a zonelor respective cu amestec oxigen-ozon

Dimensiunile formatiunilor nodulare din tesutul adipos al persoanelor afectate de celulita se pot reduce prin injectari subcutanate cu ozon combinate cu autohemotransfuzii. Consumul cu regularitate a apei ozonizate activeaza microcirculatia sanguina si îmbunatateste functiile tuturor organelor, stimuland capacitatea de detoxifiere si eliminare a toxinelor. Apa ozonizata regleaza secretia glandelor endocrine si amelioreaza functiile metabolice, dispepsia, toleranta la glucoza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.