Ce este ozonoterapia

Site conceput de Dr. Constantinescu Ramona-Elena.  Daca doriti sa folositi informatii sau filmulete de pe acest site, va rog sa amintiti sursa. Copierea informatiilor este ilegala.

Ozonoterapia, este denumirea cea mai raspandita a terapiei cu amestec de oxigen si ozon  in concentratie intre 1-70 microgram/ml amestec gazos. Oxigenul folosit este de puritate maxima, oxigen pentru uz strict medical. Amestecul gazos este introdus in corp in deplina siguranta, fara niciun risc pentru sanatatea pacientului  prin injectarea subcutana, intramusculara, intraarticulara, prin insuflare rectala, nazala, otica sau vaginala, prin ozonizarea apei distilate si a uleiului de masline extravirgin, sau prin ozonizarea serului fiziologic sau a sangelui. Ozonul se mai poate aplica extern, prin introducerea unui segment afectat intr-o atmosfera de amestec gazos oxigen-ozon.

Ozonoterapia este reglementata in practica medicala din Romania de legea 118/2007 si poate fi practica doar de catre medici cu drept de libera practica, membrii ai societatii de profil (Societatea Stiintifica Romana de Oxigen-Ozonoterapie).

Siteoficial: http://www.asociatia-ozonoterapie.ro/

In spatele terapiei cu oxigen-ozon stau peste 100 de ani de experienta practica si sute de mii de pagini de bibliografie. Integrata in practica medicala curenta ca terapie adjuvanta sau alternativa, ozonoterapia si-a dovedit eficienta in peste 100 de afectiuni. Cu toate acestea, ozonoterapia nu este un panaceu, nu vindeca orice boala si nu trebuie privita ca o solutie terapeutica miraculoasa capabila sa salveze bolnavii aflati in stadii terminale.

Comitetul Stiintific International de Ozonoterapie este organismul international care reglementeaza practica ozonoterapiei lanivel mondial.

Site oficial: http://www.isco3.org