Modalitati de administrare

Site conceput de Dr. Constantinescu Ramona-Elena.  Daca doriti sa folositi informatii sau filmulete de pe acest site, va rog sa amintiti sursa. Copierea informatiilor este ilegala.

Modalitati de administrare

AHTM-autohemoterapie mare

AMTm-autohemoterapie mica

Injectari locale-subcutanate, intramusculare, periarticulare,peritendinoase

Insuflatii rectale, nazale, vaginale, otice

Apa ozonizata-uz intern sau uz extern

Ulei ozonizat-uz extern

Hidromasaj cu apa ozonizata

Sauna ozonizata

Aplicatii topice in atmosfera de oxigen-ozon

 

Autohemoterapia mare

Presupune extragerea unei cantitati de sange variabila(120-250 ml) din corp pe suport antigoagulant intr-un recipient specialrezistent la actiunea ozonului si reintroducerea ei dupa amestecarea cu volumeegale amestec gazos oxigen-ozon cu concentratii variabile in functie derezultatul dorit.

Indicatii

Cele mai indicate sunt bolile vasculare datoritaimbunatatirii proprietatilor reologice si activarii microcirculatiei,neoplaziile cu o valoare aproape echivalenta cu insuflatia rectala, patologiileautoimune, ca tratament antiageing.

 

Contraindicatiile AHTM:

-absolute: hipertiroidism activ, deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza, infarct miocardic acut in primele ore de la infarct

-relative: presiune arteriala sistolica >160 mmHg,sarcina(desi ozonul nu s-a dovedit a avea efecte teratogene asupra fatului,scolile occidentale de ozonoterapie, pentru a evita acuzatii de malpraxisnefondate nu recomanda administrarea la gravide), tulburari majore decoagulare, anemii severe, ortostatismul.

O alternativa la aceasta tehnica o reprezinta metodaadministarii de ser fiziologic ozonizat in regim continuu, metoda aplicata in specialin Rusia.

 

Autohemoterapia mica

Presupune recoltarea de sange venos 10 ml si amestecarea luicu un volum echivalent de amestec oxigen ozon care se mixeaza energic (pentruspargerea elementelor figurate) si se injecteaza ca o injectie intramuscularaobisnuita introducand si amestecul gazos.

Principaleleindicatii sunt reprezentate de :

-acnee

-stimulareimuna nespecifica

-herpessimplex si zoster

-alergii,rinita alergica, astm alergic

-furunculoza

 

Injectari locale

Pot fi intramusculare in patologii traumatice (rupturimusculare) si in durerea lombara joasa. Principala contraindicatie: tratamentulanticoagulant, tulburari de coagulare.

Injectari subcutanate inpatologiile reumatismale si traumatice, sau pe meridianele deacupunctura-ozonopunctura, sub forma injectiilor periarticulare si in medicinaestetica.

 

 

Insuflatiile rectale

Reprezinta principala alternativa la autohemoterapia mare siau ca principal efect modularea imuna, dat fiind ca aproape 60% din sistemulimun se gaseste la nivelul tubului digestiv. Conform unor studii atinge oeficienta de aproape 92% din eficienta autohemoterapiei mari, depinzand defactori locali. Se poate aplica in regim fractionat sau in regim continuu. Estemai simplu de aplicat si mai putin costisitoare decat AHTM.

 

Insuflatiile vaginale

Principaleleindicatii sunt reprezentate de boala inflamatorie pelvina,infertilitate, afectiuni cu substrat infectios cantonate la nivel vaginal:fungice, bacteriene, virale in asociere cu terapia de baza. Pot fi insotite delavaj cu apa ozonizata. Sunt mai dificil de realizat decat insuflatiilerectale.

 

Insuflatiile nazale

Vizeaza patologia din sfera ORL, rinite, polipoze,rinofaringite si se folosesc ca adjuvant al terapiei de baza.

 

Insuflatiile otice

Se aplica in special pentru afectiuni cu componentainflamatorie sau infectioasa ale urechii medii ca  adjuvant. Se aplica bland, cu presiune micapentru a evita traumatizarea timpanului.

 

Apa ozonizata

Se obtine prin barbotarea in regim continuu a amesteculuigazos oxigen-ozon in apa dubludistilata (ideal) sau monodistilata,demineralizata sau dedurizata. Apa care contine minerale, apa plata, apa deizvor, apa de la robinet nu se folosesc pentru obtinerea apei ozonizateterapeutice ci pentru consum. Ozonizarea este cea mai sigura si cea maieficienta metoda de obtinere a apei potabile fiind folosita in mari metropolede pe intreg mapamondul.

Apa obtinuta poate fi pastrata cam 2 zile la frigider (4°C).

Indicatii

Uz intern: eradicarea Helicobacter Pylori, afectiunistomatologice, imunostimulant, ulcere gastrice si duodenale, alte afectiunigastrointestinale.

Uz extern: pentru lavajul oricarei plagi, mai alessuprainfectate-datorita efectului bactericid puternic, ulceratii, plagi,escare-efect cicatrizant alaturi de aplicatia topica in atmosfera deoxigen-ozon, lavaj intravezical, intrarectal, intraocular, otic.

 

Uleiul ozonizat

Se obtine la nivel industrial deoarece necesita 12-18 ore defunctionare continua a aparatului care duce la uzura acestuia. Foloseste uleiulde masline extravirgin.

Prin procesul deozonizare se obtin produsi oxidati ai acizilor grasi polinesaturati.

Timp de pastrare: 6 luni

Indicatii: uzexclusiv extern-excelent cicatrizant

Poate fi folositin medicina estetica pentru prepararea de creme si lapte de corp cu efect antiageing.

 

Aplicatia topica in atmosfera deoxigen-ozon

Se realizeaza prin introducerea membrului sau segmentului decorp intr-un sac din plastic special rezistent la actiunea ozonului sau sub unclopot special, in cazul tratarii unor leziuni cutanate.Procedura dureazaaproximativ 20 min. Excelent sterilizant si cicatrizant

Inainte de aplicare, zona tratata trebuie umezita inainte.Ozonul nu actioneaza in mediu uscat! Este un excelent adjuvant in plagileinfectate cu germeni plurirezistenti.